vineri, 27 aprilie 2007

In loc de bun venit


Iubite, Buna seara!
Te-astept ca din cer.
Te-astept sa imi aduci continente de palid mister
Buna seara, iubite!
Te-astept ca si cand numai dragostea noastra ar fi pe pamant
Mai presus ..Buna seara, iubite!..... te-astept ca si cand, numai dragostea noastra ar fi pe pamant mai presus de mariri, de caderi, de mariri ...de cuvant.

joi, 26 aprilie 2007

Ce este dragostea?


Ce inseamna dragostea? Mereu m-am intrebat asta, nu ca as avea un dubiu. Eu traiesc asta, dar imi este foarte greu sa pot defini sentimentele de iubire. Daca ma uit in ochii lui Dan, vad un singur lucru: pe mine. Daca ma uit in oglinda sau daca inchid ochii vad acelasi lucru mereu: pe Dan. Ma sperie insa, dependenta pe care o simt fata de el. Respiram impreuna doar pentru ca amandoi tragem in piept acelasi aer. Mancam impreuna pentru ca daca am fi singuri, mancarea nu ar avea gust. Bem din acelasi pahar pentru ca simtim prezenta buzelor celuilalt pe pahar. Facem baie impreuna doar ca sa ne jucam cu spuma ca doi copii. Mergem impreuna ca sa cumparam paine ca sa ne putem sfatui unul pe celalalt. Facem totul impreuna iar cand suntem despartiti ne simtim amandoi mizerabil. Avem aceleasi gusturi, acelasi stil, aceleasi ticuri verbale, aceleasi miscari. Pana si numarul meu de telefon a fost ales astfel incat sa reprezinte ceva pentru noi. Iubirea e o stare de nebunie, o stare placuta care te invadeaza si careia nu i te poti opune. Este acea stare care face diferenta lucrurilor. Textele ce urmeaza nu imi apartin. "Iubim pentru ca dragostea este singura aventura adevarata. Iubirea este acea prietenie care a devenit incandescenta. Dragostea este un ideal, casnicia este partea practica a lucrurilor. Dragostea este singurul lucru pentru care merita sa lupti, sa iti asumi riscuri. Partea cea mai urata este ca daca nu iti asumi total riscurile, de fapt risti cel mai mult. Iubirea este de multe ori mai puternica decat convingerile omului. Este cheia care deschide usa fericirii. Iubirea nu se masoara cu o scala. Daca iubesti, nimic din jurul tau nu iti pare mic. Dragostea e ca o vioara: muzica se poate opri din cand in cand, dar corzile raman pentru totdeauna." Si pentru final un silogism. Dragostea inseamna sa suferi. Ca sa nu suferi trebuie sa nu iubesti. Dar cel ce nu iubeste sufera pentru ca nu poate iubi. Prin urmare, sa iubesti inseamna sa suferi dar si sa nu iubesti inseamna sa suferi. A suferi inseamna a suferi. A nu suferi, adica a fi fericit inseamna sa iubesti. A fi fericit inseamna sa suferi. Dar suferinta te face nefericit. Prin urmare ca sa nu fi nefericit, trebuie sa iubesti sau sa iubesti suferinta sau sa suferi din prea multa dragoste. Sper ca intelegeti....", ne spunea Woody Allen. Sincer nu am inteles exact ce vrea dar am cateva banuieli.

miercuri, 25 aprilie 2007

Factura la Romtelecom


Hmm, sa vedem: am vorbit cu Dan zilnic la telefon. La telefonul fix. Al lui Babu. Mi-am mutat resedinta in vastele apartamente de vara ale parintilor. Asta pentru ca nu imi place sa stau singurica in casa noastra. N-am cu cine schimba o vorba, mi-e urat. Toate bune si frumoase, numai ca in momentul in care o sa vina nota de plata la telefon, trebuie sa o sterg englezeste. Trebuie sa ma fofilez cumva, sa dispar o bucata de timp. Pentru siguranta mea, pentru integritatea mea fizica si pentru linistea mea psihica. O sa turbeze bunicul cand o sa vada pretul apelurilor telefonice efectuate cu Elvetia. Dar ar trebui sa fie intelegator. Pentru ca dragostea nu cunoaste limite sau granite. Nimic nu ne poate desparti, nici macar distanta de mii de kilometrii. Trebuie sa ne auzim glasul cu orice cost. Aici, in cazul de fata, fiind vorba de costul facturii. Ne trimitem mesaje pe mobil. Acum, Babu o sa se enerveze iar, pentru ca si plata facturii de la telefonul meu mobil cade in atributiile lui de bunic. Asa a zis el, nu l-am obligat eu. Zice ca ma mai ajuta si el, cum poate. O sa ma ameninte, DIN NOU, ca ma taie de la pensie (pentru ca eu am cota parte din suma), ca nu-mi mai da niciun ban. Vor ramane, CA DE FIECARE DATA, amenintari in vant. Nu de alta dar va interveni mama care ii va spune imperativ: "da-i fetei niste bani!", "cati?" va intreba el, dandu-si seama ca nu are loc de intors, "un milion e bine?" va striga ea la mine triumfatoare. "Dar tu de ce nu-i dai?" va intreba bunicul. "Pentru ca eu am pe card, nu am scosi...". Mama ii va spune ca ii va da ea banii inapoi, dar pentru ca e vorba de mine, bunicul nu ia mereu banii inapoi. Imi va spune "lasa asa, si nu-ti mai dau la pensia urmatoare!". Eu voi incepe sa rad si apoi si el va rade cu subinteles, pentru ca amandoi stim ca imi va da, de fiecare data, de fiecare data, de fiecare data....

luni, 23 aprilie 2007

Elvetian pana vineri


A plecat Dan si sunt foarte trista. Astept sa se faca vineri. Ma uit la ceas, apoi pe calendar. Nu suport sa fiu despartita de el. Iar el saracu imi tot spune ca i-e dor de mine si ca nu mai poate. Macar lui ii trece timpul mai repede ca e in Elvetia, are ce vedea...Apropos, salutari lui Heidi si bunicului! Azi ma duc cu mama sa vedem daca ii gasim rochie de soacra mica. Si uite asa o sa se faca marti. Maine o sa calculez ca nu mai am de asteptat decat miercuri si joi, ca vineri nu se pune, ca atunci vine Dan in tara. De fapt vine sambata noaptea dar ce mai conteaza! De pe acum ma terorizeaza ideea ca va pleca iar in iulie, vreo 2 zile, e adevarat! Poza este din orasul in care s-a dus Dan.

vineri, 20 aprilie 2007

Daca as fi presedinte


Dac-as fi pentru-o zi presedinte,
Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte.
Dac-as fi pentru-o zi presedinte,
V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde.
De unspe' ani de zile nu pot sa dorm,
Cand orice domn voteaza pentru mine legi in somn.
Sar in sus de bucurie, mi-am ratat cariera...
Plec, pa, la revedere Terra.

joi, 19 aprilie 2007

Ia-ti mireasa ziua buna!


Am aflat cateva lucruri interesante pe care vreau sa vi le impartasesc ca sa vedeti ca nu respectam traditia ca la carte. Hai sa incepem cu inelul de logodna. Inainte de anul 1000, prin 860, Papa Nicolae I a dat un decret in legatura cu inelul de logodna. Acesta simboliza respectarea angajamentului luat fata de parintii fetei de a le-o lua de pe cap. Inelul trebuia sa fie musai din aur pentru ca astfel socrii mici sa vada ca fata lor se duce la bine si nu la mai rau. Ceva mai tarziu, prin secolul 15, venetienii, pentru ca nu aveau ce face si pentru ca se plictisisera de privit lagunele, s-au gandit la altceva. Au adaugat inelului clasic din aur, o piatra. Dar nu orice fel de bolovan ci neaparat un diamant. Diamanatul este substanta cea mai dura, cea mai tare din natura, si de aceea simboliza eternitatea relatiei dintre cei doi iubiti. Acum, inelul meu contine si ceva briliante, 6 la numar, dar are o piatra mare rosie. E clar ca Dan nu a respectat traditia decat partial.
Acum, prima rochie alba de mireasa a purtat-o, in 1499, Anne of Brittany, pentru casatoria cu Ludovic al XII lea al Frantei. Pana la aceasta data, femeile purtau cele mai frumoase rochii pe care le aveau, de regula de culoare galbena sau rosie. Primele traditii amintesc de rochii albastre care simbolizau puritatea. Cu toate acestea, in China si Japonia, miresele erau mereu imbracate in alb. Era culoarea durerii, oarecum legata de supararea parintilor ca isi pierd fata. Hmm, rochia mea nu e alba. Desi ai mei plang dupa mine, nu sunt chiar atat de suparati. Si cum nu sunt vreo printesa, am ales sa-mi fac rochia alta culoare. Ca europencele normale de acum 600 de ani.

O sa spun DA


Avand in vedere situatia politica de pe aceste plaiuri becaliene mi-am dat seama ca daca se voteaza suspendarea marinarului de catargul vasului romanesc aflat oricum intr-o deriva mai mult sau mai putin europeana, se vor organiza alegeri taman de nunta noastra. Cel putin asa ar fi normal. Eu nu lipsesc niciodata de la a-mi exercita dreptul la vot. Am, n-am treaba, vorba unui personaj caragielesc atat de adanc infipt in realitatea cotidiana incat ne doare, ma voi duce singura sau cu alai, la sectia de votare. Duminica de dimineata, dupa chef, la bratul bunicului, imbracata in rochie de mireasa, voi incerca sa conving comisia obosita de presiunile politice, ca chiar daca nu am un act de identitate bun, ar cam trebui sa votez. Pe mine ma va chema legal Pogaceanu insa timpul nu-mi va permite sa imi schimb si actele. Oricum banuiesc ca la ei in liste ma va chema tot Oprea. Si, la o adica, pot sa-i spun ca nu mi-am schimbat numele de familie, ba mai mult, ca sotul meu mi-a luat numele. Trebuie sa ma interesez, in caz ca nu se va vota in ziua respectiva, cum pot sa aplic articolul constitutional cu pricina, in Franta. Banuiesc ca la ambasada. Lasand la o parte aceste aspecte practice ale micii mele probleme (reale dar si psihice), vine si intrebarea fireasca, tot a unui personaj nascut in Haimanale, eu cu cine votez? Nu de alta dar biletele avem cu gramada, care mai de care mai amoroase si mai primejdioase, mai incriminatoare si mai defaimatoare. Asadar eu cu cine votez? Ce optiuni am? Vreau sa fiu informata. Tot ceea ce imi doresc este sa ii insuflu si lui Dan spiritul civic, adica sa-l molipsesc, sa-l fac sa faca ce fac si eu. Probabil ca va spune ca sunt cel putin nebuna daca ma gandesc sa ma duc la vot de nunta, dar asta sunt eu si daca as fi altfel ar fi chiar monotona viata noastra.

miercuri, 18 aprilie 2007

Dar asta e si mai tare


Premiul Pulitzer pentru Editorial Cartooning a fost acordat lui Walt Handelsman. Caricatura mi se pare de actualitate si pentru noi. Mereu am fost interesata de acest premiu si de aia am considerat interesant sa postez si eu ceva in legatura cu acest subiect. Imaginea a fost luata de pe siteul Pulitzer.

Pulitzer, la click


Aceasta fotografie a castigat anul acesta premiul Pulitzer la sectiunea jurnalism/BREAKING NEWS PHOTOGRAPHY. Este interesanta dar am vazut altele, in anii anteriori, mai reusite. Clickul l-a facut Oded Balilty / Associated Press.
SURSA PT. FOTO: http://www.20minutos.es/noticia/223608/0/wall/street/pulitzer/

marți, 17 aprilie 2007

Rezultatele turului de scrutin


In urma voinţei voastre exprimata prin alegeri libere, prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat (ceva de genul scrie in Constitutie, mi-am permis sa dau un citat din capul meu), am ajuns la urmatoarele concluzii. Nici unul dintre alegatori nu a votat faptul ca Dan nu va avea emotii. Lesne de inteles. 52,4% au afirmat ca viitorul meu sot nu va stii pe ce lume se afla. Eu sper totusi sa-si revina repede (dupa evenimentele cu pricina). E blogul meu si fac ce vreau, asa ca recunosc ca si eu am votat tot aceasta optiune. In mod surprinzator, 23,8% au spus ca Dan va fi la fel de emotionat ca si mine. Nu stiu daca trairile mele ar putea fi denumite "emotii" pentru ca e ceva mult mai mult care nu incape termen de comparatie. Emotii ai cand stai la facultate sa afli rezultatele unui examen, sau cand te duci la un interviu pentru un job. Sa revenim la subiect. 14,3 % considera ca Dan o sa fie alb la fata, transpirat dar fericit. Si, nu in ultimul rand, putin sub 10 procente sunt cei care cred ca Danut o sa fie mai emotionat la nasterea celor doi copii gemeni decat la nunta.

Sper ca urmatorul poll sa va distreze in continuare si sa votati ca si pana acum.

Must have-uri



Am rasfoit azi un pic revista Vogue (UK) si am gasit o reclama care m-a atras. Culmea la bijuterii, desi eu nu pot spune ca sunt chiar un fan al acestor accesorii. Am intrat pe site si cu greu mi-am revenit. Nu stiu daca as putea vreodata sa port asa ceva dar mi-ar placea sa ma rasfat un pic cu ele. Sunt senzationale. www.degrisogono.com. Inelul din imagine e cu diamante negre, iar setul este copilaros dar foarte scump.
Maine voi schimba poll-ul si voi pune o alta intrebare. Totodata o sa dau publicitatii si rezultatele dupa primul tur de scrutin, urmat de un comunicat de presa. Glumesc! Voi afisa doar rezultatele si voi face un comentariu scurt.

luni, 16 aprilie 2007

Clepsidra


Am mai postat pe blog numaratoarea inversa pana la nunta. Cei interesati pot urmari cu mare interes scurgerea timpului. Asa ca nu va panicati, oricand puteti consulta postul ca sa vedeti daca va incadrati sau nu in deadline-ul propus de noi. Atrag atentia ca data de 27 iulie (pana la ora 12 la amiaza) reprezinta ziua casatoriei noastre civile.

vineri, 13 aprilie 2007

Sondaj de opinie


Am reusit sa fac un mic sondaj de opinie. Va rog pe toti sa va dati cu parerea, nu trebuie sa va inscrieti ci doar sa votati. Dupa rezultate, care vor fi afisate intr-un articol separat, voi posta un alt poll.

Dan


Am facut la Bucium o poza care imi place mult de tot. Desi Dan spune ca lui nu-i plac fotografiile "aranjate" si ca el prefera sa fie spontan, sta la poze ca un adevarat artist. L-am intrebat ce simte cand se gandeste ca mai avem putin si ne casatorim. Mi-a zis ca nu poate sa explice, dar e un sentiment de bucurie. Eu cand ma gandesc la asta, am un roi in stomac care nu-mi da pace. Zzzzzzzz! Jjjjjjjjjj! Zzzzzzzzzzz! Am emotii. Nu stiu de ce, dar am. Am avut emotii si la nuntile celelalte la care am fost, asa din pricipiu, cum sa nu am taman la a mea?

joi, 12 aprilie 2007

Suparata


Suparata si nervoasa. Cautam persoana pentru aranjare sala. Cealalta lasat balta din probleme personale. Suparata si nervoasa. Totodata intelegatoare.

miercuri, 11 aprilie 2007

Poze noi



Mesterul Manole a reusit sa posteze cele doua imagini. Revenim cu amanunte.

Catelus cu parul cret


Nu stiu de ce dar de la un timp, acest blog s-a transformat intr-un site pe care eu imi exprim toate dorintele. Acum am alta dorinta. Daneeeeeeeeeeee, vreau si eu catzelul ala mic din poza! E asa de dragutz, tre' sa-l avem! Si, in plus, asta ne scuteste sa ne punem alarma la casa. Banuiesc ca ai vrut sa cumparam frigiderul ala mare ca sa avem loc de depozitare pentru hrana catzelului asta adorabil. Buna miscare, ai gandit-o pe asta, imi place!

Am elucidat


Acum cateva zile am postat niste rochii frumoase, dar nu stiam cine este creatorul. Azi am vorbit cu Camelia si mi-a zis ca i-au placut niste rochii de la Elie Saab. Nu stiam cine e, auzisem de el, dar nu stiam nimic concret. Am intrat repede pe net si am descoperit cu aceasta ocazie si creatorul superbelor rochii. Poza este de la Saptamana modei de la Paris (colectia primavara - vara 2007).

Calcule


Deci, mai sunt cam 74 de zile lucratoare, 31 nelucratoare, 14 weekenduri. 2520 de ore, 151.200 de minute si un pic peste 9 milioane de secunde. Mai e putin!!! Hahahahaha!

Probleme tehnice


Din cauza unor probleme tehnice nu va pot oferi decat aceasta poza cu Gaina. Alta mai buna n-am, pana cand nu voi remedia problema tehnica. Nu vrea sa incarce pozele pe blog. Mesterul Manole, pardon Dan, va rezolva problema cat se poate de repede, sper eu in cursul zilei de azi.
Aici aveti o poza cu gaina, la maturitate. :)

marți, 10 aprilie 2007

Cand mi-o fi mai rau asa sa-mi fie



Cand mi-o fi mai rau asa sa-mi fie,
Sa cant si sa rad de bucurie;
Sa nu stau pe ace, sa fac tot ce-mi place
Cu cei dragi in jurul meu;
Si daca se poate, pentru sanatate,
Sa ridic paharu meu.

Cand mi-o fi mai rau asa sa-mi fie,
Si un lautar sa-mi cante mie;
Sa-mi zica pe struna cant de voie buna,
De necazuri sa nu stiu
Sa uitam de rele si de toate cele,
De-orice rau sa ne ferim. hei...

Pai,
Cand mi-o fi mai rau asa sa-mi fie,
Sa cant si sa rad de bucurie;
Vreau sa-mi mearga toate
Numai ca pe roate, sa nu mai aud de ani
Chiar daca ei zboara, va spun asta seara
Mult noroc si la multi ani. Hei...

Chiar de anii zboara, va spun asta seara
Mult noroc si la multi anï.

P.S. In poza nu apare Gaina, pt ca nu am avut o poza cu toti. Dar daca imi trimiteti pe mail poza o pun pe blog.

joi, 5 aprilie 2007

Dan cu baiatul lui


Baietelul meu si al lui Dan ridica nasul din cartea pe care o citea si il intreaba:
- Tata, ce-i aia "pompa"?
La care Dan ia imediat o foaie de hartie si incepe sa-i explice:
- Uite aici: e un cilindru, cu un piston inauntru, care are o valva prin care fluidul trece intr-un singur sens etc. Si-i spune principiile presiunii, notiunea de vacuum si toate celelalte, pentru ca intr-un final sa-l intrebe:
- Dar de unde ai aflat tu de pompa?
- Pai uite aici, in cartea de istorie scrie ca Cezar a intrat cu mare pompa in Roma.

Acum, eu va intreb, nu-i asa ca puteti jura ca e o scena reala?

miercuri, 4 aprilie 2007

S-a speriat...incredibil dar adevarat!


Imediat dupa ce am terminat de scris textul de mai jos, in birou a aparut un nene care vindea parfumuri. CE COINCIDENTA! Totusi am o banuiala ca Iepurele s-a speriat asa de tare ca l-a trimis pe domnul asta sa ma linisteasca. I-o fi zis:"calmeaz-o pe asta ca ma face friptura!!!". Asa ca mi-am luat un parfum, Givenchy Very Iresistible Summer, pe care mi-l doream de mult si pe care nu am apucat sa-l cumpar. Oricum, draga Iepure, nu e VERSACE!!! Asa ca....inca nu ai scapat. Nu rasufla linistit si tine minte: sunt cu ochii pe tine!

Lista pentru Iepure


Draga Iepure,
Nu prea ma dau in vant dupa tine, il prefer pe Mos Craciun. Cu toate acestea, te rog, sa imi indeplinesti si mie o dorinta. Dan o sa plece in Elvetia si as vrea sa il convingi sa-mi ia si mie ceva. Este vorba de un parfum Versace (Bright Crystal). El ma trateaza cu refuz si zice ca abia mi-am cumparat un nou parfum. Are exact acelasi text ca si pentru bluze si ceasuri. De aceea nu mai apelez la el ci iti adresez tie, direct, aceasta rugaminte. Draga Iepure, te rog sa nu te intorci din Elvetia fara parfum, caci lui Dan nu am ce sa-i fac, dar pe tine JUR ca te fac FRIPTURA. Nu o lua ca pe o amenintare si ca pe o rugaminte din partea unui membru al unei grupari teroriste. Apreciez munca ta, dar din pacate mie imi place mai mult Mos Craciun caci e mai darnic. Si ii vine mult mai bine in rosu decat tie.
Cu drag,
Ada

marți, 3 aprilie 2007

O noua achizitie

Stiu ca asta ar insemna sa sparg traditia Swatch, dar ceasul asta m-a innebunit. E Calvin Klein si e superb. O sa-l achizitionez in curand. Pana la nunta. Promit, pe cuvantul meu de purtator de ceasuri.

luni, 2 aprilie 2007

De ce ne trezim dimineata?

Astazi, fetele discutau in birou despre cum se trezesc ele de dimineata si mai ales de ce? Ce motivatie ai ca sa te dai jos din pat... Am ascultat doar discutia fara sa intervin. Si brusc am avut o revelatie. Despre Dan si despre cat de mult ma iubeste. In fiecare dimineata, el se trezeste inaintea mea. Plecam aproape simultan din casa dar lui ii ia mai mult timp sa se pregateasca pentru o noua zi. Eu deschid ochii pe jumatate si nu vorbesc imediat niciodata. Stau ca si cum nu as putea sa comunic cu nimic din jurul meu. Invariabil in cateva minute, Dan intra in dormitor, grabit sa mai puna o haina pe el si ma vede ca am ochii deschisi. Se uita la mine si se apleaca deasupra mea. Imi spune: "Buna dimineata, soare! Cum ai dormit?" Si asta se repeta in fiecare zi de cand ne-am mutat impreuna. Ma pupa si isi vede de treaba. Asa, mi-am dat seama ce motivatie am sa ma dau jos din pat. Iar modul in care ma trezesc este cel mai frumos din lume. Nu? In weekenduri sau cand avem vacanta, mai zaboveste cu mine si ma rasfata. Ma ia in brate, ma pupa si ma alinta. Cred ca eu sunt cel mai rasfatat om din lume. Si poate si cel mai norocos.

Agentie de turism


Aceasta este agentia de turism care ne-"a facilitat" plecarea la Budapesta si la Paris. Apelati cu incredere la ea. Are super preturi. www.ztour-travel.ro este adresa lor de Internet.

Am intrat in aprilie


Am ajuns asadar in a 4 luna din 2007. Mai am de asteptat 3 pana la nunta. Toata lumea zice ca timpul zboara. "Nici nu iti vei da seama cand a trecut vremea! O sa-ti para asa de rau dupa zilele astea!" Ana zice ca realmente asta e cea mai frumoasa perioada din viata, cand iti faci aranjamentele pentru nunta. Mai spune ca nunta va trece cat as clipi si ca o sa-mi para rau dupa ce s-a terminat. In fine, nu zic nu, dar nu mai am RABDARE!!! E adevarat ca nu stiu cand s-au scurs 10 luni de cand Dan m-a cerut de nevasta, dar perioada care urmeaza mi se pare ca s-a dilatat brusc si m a m i s c c u i n c e t i n i t o r u l ! ! ! Partea cea mai naspa este ca deja am aranjat cam tot ce trebuia, cu exceptia cumpararii vinului, de care trebuie sa se ocupe Dan. Eu cu ce-mi mai pierd vremea pana atunci? Numar zilele din calendar. Incepand de azi mai sunt 117 zile, dintre care 16 weekenduri (32 de zile, deci). Eu sunt omul listelor. Am acasa TONE de liste cu ce trebuie sa facem, cu ce n-am facut. Spre exemplu vom da invitatiile, asa ca stati pe aproape. Nu ca daca n-ati primi invitatia, nu veniti, ca doar voi nu aveti nevoie de invitatie speciala. Gaina m-a rugat sa scanez invitatia si sa i-o trimit pe mail. Nu m-am gandit la varianta asta, dar mi se pare mai misto decat sa inmanezi o bucata de hartie.